Opleiding Jeugd Breincoach

Voor professionals

Voor Professionals

3-Daagse opleiding tot gecertificeerd Jeugd Breincoach

Wij bieden leerkrachten, coaches, (ortho)pedagogen, remedial teachers, logopedisten en andere jeugdbegeleiders de mogelijkheid om zich als Jeugd Breincoach binnen het onderwijs en/of de eigen praktijk te specialiseren en te certificeren.

Als Jeugd Breincoach help je jeugd bij het bevorderen van de hersengezondheid door hen optimaal gebruik te leren maken van de mogelijkheden van hun brein. De opleiding tot Jeugd Breincoach geeft een stevig handvat voor de begeleiding van leerlingen op de basisschool en het voorgezet onderwijs. Jeugd Breincoaches krijgen een certificering en een vermelding op de website als gecertificeerd Jeugd Breincoach. Het geleerde is direct in de praktijk en in de schoolsituatie toe te passen.

Opleiding Jeugd Breincoach

Nadat duidelijk is waar de leerproblemen vandaan komen zal de Jeugd Breincoach een begeleidingsplan opstellen. Dit plan bevat een duidelijke lijn in de begeleiding vanuit de Jeugd Breincoach en een overzicht met huiswerkopdrachten. Dit zijn korte oefeningen van 1 tot 5 minuten per dag. Oudergesprekken kunnen onderdeel van het begeleidingsplan zijn. In overleg met uw Jeugd Breincoach plant u deze gesprekken in.

Leerdoelen

 • Je leert meer over de ontwikkeling van de hersenen, executieve functies en het visueel- en talig denksysteem;
 • Je krijgt een klinische les over de meest voorkomende diagnoses bij kinderen (hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, ASS en dyslexie);
 • Je leert meer over concentratieproblemen, signaleren van belemmerende factoren, faalangst en laag zelfbeeld;
 • Je leert het verschil te herkennen tussen onder- en overprikkeling en je leert hoe je kinderen of jeugd kunt begeleiden bij moeilijkheden die ontstaan als gevolg van onder- of overprikkeling;
 • Je bent in staat een begeleidingstraject op te stellen en te doorlopen met je cliënt of leerling;
 • Je krijgt veel praktische oefeningen en een compleet werkboek voor het verbeteren van de executieve functies en het verbeteren van de concentratie die je direct kunt toepassen in de eigen praktijk of in de klas;
 • Je leert begeleiden volgens de Rationele Emotieve Therapie (G-schema)

  Na afloop ontvangen de deelnemers het Certificaat Jeugd Breincoach. Deelnemers met een eigen praktijk mogen zich, na toestemming van Wegwijs, Jeugd Breincoach noemen en kunnen opdrachten via het netwerk uitvoeren.

  De training Jeugd Breincoach is een complete en intensieve training voor begeleiding van leerlingen of cliënten waarbij moeilijkheden wordt ervaren in het leerproces. De kennis en de praktische oefeningen geven een zeer stevig fundament voor de begeleiding van het lerende kind.

  De oefeningen kunnen in grotere groepen (in de klas), in kleine groepen of individueel worden uitgevoerd. 

  Toelatingseisen

  Voor deze opleiding geldt een toelatingseis:

  • ervaring in het begeleiden en/of doceren van jeugd
  • HBO werk- en denkniveau

  Stuur je motivatie en CV naar contact@wegwijscc.nl. Je hoort binnen 1 week of je bent toegelaten tot de opleiding. 

  Heb je interesse in deze opleiding of één van onze andere opleidingen? Kijk dan op onze website Wegwijs Counselling & Coaching.